Carles Mamano i Bauçà
Carles Mamano i Bauçà

Domador de lletres

Des del 2016 realitza llibres d’artista amb materials escultòrics, tot mantenint el funcionament del llibres tradicionals de passar planes, amb una enquadernació amb frontissa, una portada amb el títol i unes planes interiors amb el contingut. Són els llibremes.  

 

Per les acrobàcies que fan les lletres al passar les planes s'adopta el nom de domador de lletres.

       A

A. Trilogia de l'ésser (2016-2017)

La trilogia de l’ésser realitzada en 2016 i 2017, està formada pels tres primers llibremes del ‘domador de lletres’. Cada llibrema conté un poema ínfim. Poemes experimentals d’un estil radicalment minimalista. En podriem dir poesia de lletres o poesia mínima. Els ínfims formen part d’una trajectòria que s’inicia entorn al 1976, activitat a la que s’hi afegeix després el diccionari de les lletres, útil per a interpretar els poemes.

La trilogia de l'ésser, composta per

1. “Breu tractat sobre la impermanència de l’existència”, 

2. “Breu tractat sobre la dualitat immanent a l'esdevenir” i

3. "Breu tractat sobre la llibertat i els efectes de la seva absència"

ha estat seleccionada en la 3a edició del festival del llibre d'artista del Centre Cultural la Bòbila de l'Hospitalet (2021).

            A.1

A.1. Breu tractat sobre la impermanència de l'ésser

2016 Primer premi en el I concurs internacional de llibre d’artista en homenatge a Joan Brossa, pel llibrema “Breu tractat sobre la impermanència de l’existència”:

            A.2

A.2. Breu tractat sobre la impermanència de l'ésser. Volum II   La dualitat immanent a l'esdevenir.

            A.3

A.3. Volum III Breu tractat sobre la llibertat  i els efectes de la seva absència

2017 Premi Vila de Martorell al millor poema visual  pel “Breu tractat sobre la llibertat i els efectes de la seva absència” .

          B

B. Mòstoles (2017-2019)

Es realitzen diversos llibremes com a divertiments per a presentar al Premio libro de artista Ciudad de Móstoles,  essent seleccionades les obres Digresiones acerca del arte (2017 - III Premio) i Breve tratado sobre la legitimidad ideologica del poder (2019 - V Premio)  

          B.1

B.1. Digresiones acerca del arte (2017)

          B.2

B.2. Breve tratado sobre la legitimidad ideologica del poder (2019)

        C

        C.1

De cómo ampliar los confines del ser              De com ampliar els límits de l'ésser                  Como expandir os limites do ser                    Como ampliar os límites do ser      

Llibrema realitzat en 2021 amb voluntat "universal". Està escrit en quatre llengües: castellà, català, portuguès i gallec. Requereix, però, coneixements de grec. Reflexiona sobre el significat i la utilitat del llibre. Llibre com a peça per ampliar el coneixement i en conseqüència els límits de l'ésser.  

Premi "Vall-es" en el II Certamen Llibre d'Artista del Centre d'Art la Rectoria de Vilamajor. Sant Pere de Vilamajor. 10.set 2022.

2022 Premi "Vall-es", II Certamen Llibre d'Artista del Centre d'Art la Rectoria de Vilamajor. Sant Pere de Vilamajor.

10 de setembre de 2022

"En la seva decisió, el jurat a valorat l'originalitat en la concepció de l'obra i el seu joc creatiu, que fa valer un mecanisme simple i potent per transmetre el seu missatge de contingud profund, i tanmateix accessible a tothom. Aquest llibre-objecte magnifica la capacitat de l'art de transcendir el fet literal i immergir-se en un univers simbòlic més elevat, sense deixar de banda la qualitat dels materials i dels acabats."  

La notícia al Nou 9 Cultura

Artista i arquitecte

Carles Mamano i Bauçà
Mas Sauró 08017 Barcelona

carles.mamano@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Plana web en construcció

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Carles Mamano, artista i arquitecte