Carles Mamano i Bauçà
Carles Mamano i Bauçà

Domador de lletres

Des del 2016 realitza llibres d’artista amb materials escultòrics, tot mantenint el funcionament del llibres tradicionals de passar planes, amb una enquadernació amb frontissa, una portada amb el títol i unes planes interiors amb el contingut. Són els llibremes.  

 

Per les acrobàcies que fan les lletres al passar les planes s'adopta el nom de domador de lletres.

A. Trilogia de l'ésser (2016-2017)

La trilogia de l’ésser realitzada en 2016 i 2017, està formada pels tres primers llibremes del ‘domador de lletres’. Cada llibrema conté un poema ínfim. Poemes experimentals d’un estil radicalment minimalista. En podriem dir poesia de lletres o poesia mínima. Els ínfims formen part d’una trajectòria que s’inicia entorn al 1976, activitat a la que s’hi afegeix després el diccionari de les lletres, útil per a interpretar els poemes.

2021 La trilogia de l'ésser, composta per

1. “Breu tractat sobre la impermanència de l’existència”, 

2. “Breu tractat sobre la dualitat immanent a l'esdevenir” i

3. "Breu tractat sobre la llibertat i els efectes de la seva absència"

ha estat seleccionada en la 3a edició del festival del llibre d'artista del Centre Cultural la Bòbila de l'Hospitalet.

A.1. Breu tractat sobre la impermanència de l'ésser

2016 Primer premi en el I concurs internacional de llibre d’artista en homenatge a Joan Brossa, pel llibrema “Breu tractat sobre la impermanència de l’existència”:

A.2. Breu tractat sobre la impermanència de l'ésser. Volum II   La dualitat immanent a l'esdevenir.

A.3. Volum III Breu tractat sobre la llibertat  i els efectes de la seva absència

2017 Premi Vila de Martorell al millor poema visual  pel “Breu tractat sobre la llibertat i els efectes de la seva absència” .

B. La trilogia de Mòstoles (2017-2021)

Es realitzen diversos llibremes com a divertiments per a presentar al Premio libro de artista Ciudad de Móstoles,  essent seleccionades les obres Digresiones acerca del arte (2017 - III Premio) i Breve tratado sobre la legitimidad ideologica del poder (2019 - V Premio) El 2021 es presenta el darrer llibrema a  Móstoles: De como ampliar los confines del ser (2021). Les úniques característiques que uneixen les peces de la trilogia és que s'ajusten a la dimensió màxima de 30 cm que fixen les bases i són llibres escrits en castella. La temàtica resulta diversa doncs tracten temes d'actualitat com l'art, el poder i del saber. Aquest darrer permet lectures en diverses llengües com el catlà o el galleg

B.1. Digresiones acerca del arte (2017)

B.2. Breve tratado sobre la legitimidad ideologica del poder (2019)

B.3. De como ampliar los confines del ser (2021)

Un llibrema que la gent manipuli en un entorn cultural com ara biblioteques, museus, universitats... El significat final és ´El coneixement amplia l’horitzó de la persona' . 

Artista i arquitecte

Carles Mamano i Bauçà
08017 Barcelona

carles.mamano@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Plana web en construcció

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Carles Mamano, Arquitecte